Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2016 21:10 - Докато американците почиваха на стари лаври, Русия ги изпревари технологично и коцептуално с много по-малки разходи и сега демонстрира непукизъм.
Автор: kush11 Категория: Други   
Прочетен: 4507 Коментари: 5 Гласове:
17

Последна промяна: 15.02.2016 22:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
АМЕРИКАНСКИ ВОЕНЕН ЕКСПЕРТ: РУСКИТЕ ВОЕННИ ТЕХНОЛОГИИ МОГАТ ДА ПРЕВЪРНАТ НАЙ-НОВИТЕ АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТОНОСАЧИ В ГРОБНИЦИ ХАРИ КАЗИАНИС ПРЕДУПРЕЖДАВА, ЧЕ АМЕРИКАНСКИТЕ СИСТЕМИ ЗА ЗАЩИТА НЕ МОГАТ ДА ПРОТИВОДЕЙСТВАТ НА РУСКИТЕ РАКЕТИ image

Най-новият американски самолетоносач „Джералд Форд“, чието пускане на вода е предвидено през 2016 година, може да остарее още на момента, в който бъде предаден на флота, пише военният анализатор Хари Казианис в The National Interest.

USS Gerald R. Ford е основният кораб в едноименния проект, който трябва да замени в американския флот самолетоносачите от типа „Нимиц“. От Пентагона твърдят, че експлоатацията на новите кораби ще е с 4 милиарда по-евтина благодарение на по-малобройния екипаж.

Двата атомни реактора на 337-метровия кораб произвеждат 25 процента повече енергия,отколкото енергийните блокове на предшествениците. Енергийните резерви позволяват на самолетоносача по-бързо да презарежда катапултите и да дава възможност на самолетите да излитат.  

"Джералд Форд" ще носи 75 самолета повече в сравнение с „Нимиц“ и се очаква да бъде на въоръжение в следващите 50 години. През 2014 започна строителството на втория кораб от проекта, през 2018 трябва да започне изработката на третия. Трите самолетоносача ще струват около 42 милиарда долара.  

Но според Казианис новите технологии и многомилиардните инвестиции ще се окажат безсилни пред военните технологии на Русия.  

Тази велика държава, която Пентагонът смята за главно предизвикателство пред въоръжените сили на САЩ, разработва ракетни системи с голям радиус на действие, които мога да нанасят удари от няколко страни едновременно, пише анализаторът. Такова оръжие, в съчетание с възможностите за откриване на цели в океана, може да превърне самолетоносачи за милиарди долари в гробници, пише анализаторът.

След Втората световна война американската военноморска стратегия се базира на групи от самолетоносачи, които са в състояние да водят ефективни бойни действия далече от бреговете на САЩ.  САЩ имат 10 самолетоносача, 6-7 от тях са на постоянно дежурство, останалите се ремонтират, но също са на разположение.

Респективно руските военни технологии приоритетно са ориентирани към унищожаване на американските самолетоносачи. За целта е създаден ракетоносител Ту-22М3. Той разполага със свръхзвукови крилати ракети с голям обсег Х-22. Една такава ракета може да унищожи който и да е американски самолетоносач, доколкото Ту-22 носи три ракети с ядрен заряд.

Свръхзвуковите притовокорабни ракети  П-800 "Оникс", въоръжени с комплекса Бастион", действат точно така, както описва Казианис.

При залпов огън те атакуват обектите от различни страни, като по-рано са си разпределили целите. При старта "Оникс" се издига на голяма височина и търси програмираните цели. Ракетата не се нуждае от точни указания – достатъчно е да ѝ бъде подаден обектът за унищожение.

Намирайки целта, ракетата изключва радара и се снижава на 5-10 метра над повърхността, развивайки скорост до 3000 км в час. В режим на радиомълчание откриването на ракетата е невъзможно. След като е поразена основната цел, останалине ракети автоматично се пренастройват към други цели.

„Оникс“ действа на принципа „един кораб – една ракета“, но в случая те са три, за да се гарантира успешен удар.

Самолетоносачите са основна цел и на други типове руски ракети, изстрелвани от сушата, от въздуха или от подводници. Разбирайки това, американците смятатха да защитят своите корлаби чрез системата Aegis, нещо като военноморски интернет.

Според замисъла на създателите на системата, вражеските ракети трябва да бъдат идентифицирани на голямо разстояние от целите и да бъдат унищожавани от най-близките кораби. Само че радарите на Aegis са слепи на малки височини, на които летят „Оникс“ и други руски ракети.

Друга слабост на системата показа през април 2014 година руският бомбардировач Су-24. Приближивайки към американския кораб „Доналд Кук“, който се намираше в Черно море, руският самолет успя да проникне в корабната система Aegis и да я овладее заедно с мрежата за управление. От всички прибори на кораба незасегнат остана само магнитният компас.

eurocom.bg/news/article/amerikanski-voenen-ekspert-ruskite-voenni-tehnologii-mogat-da-prevurnat-nai-novite-amerikanski-samoletonosachi-v-grobnici




Гласувай:
21



1. kvg55 - Да не се налага да си мерят техниките ...
15.02.2016 21:54
Да не се налага да си мерят техниките и технологиите, защото ние в незавидното си положение на плацдарм ще го отнесем здраво. Милост няма да има.
цитирай
2. kush11 - Да не се налага да си мерят техниките ...
15.02.2016 21:59
kvg55 написа:
Да не се налага да си мерят техниките и технологиите, защото ние в незавидното си положение на плацдарм ще го отнесем здраво. Милост няма да има.


Всички ще го отнесат, ако Щатите не свикнат най-накрая, че вече не са еднолични господари на света и че "първия" всички се стремят да го задминат и това рано или късно се случва. А освен Русия има и Китай и Индия и Северна Корея, която хич не си поплюва. :)
цитирай
3. zaw12929 - Справедливо жестоки са нашите О...
16.02.2016 14:19
stefbelchev написа:
Справедливо жестоки са нашите Освободители от 530 годишното Турско османско владическо робство. Тяхната територия е такава огромна, в следствие на конфискации, контрибуции и други подобни обуздавания на всякакви видове агресивни империи в продължение на последните 700 години...Русия не напада, дълго се колебае да отговори на провокации, но когато тръгне - империята-нашественик, впоследствие, ПОВЕЧЕ не съществувала в размера, в който била преди . Японско-Китайски династии, Татарско-монголски златни орди, Шведски, Френски империи, доТри-континенталната Турска империя и Хилядолетния Трети Райх...са подтвържденията на подобен тезис...Именно така и бе пдонесено Освобождението на Българския народ, след неуспешните ни опити да се освободим самички...Соросоидите днес у нас са продължение на онази тънка нишка на неблагодарността и придателството спрямо българския народ, която е доказана с предателството на Търновската крепост и поетапното падане на България, по времето на царуването на еврейския български цар Шишман...


ВИЕ КАКВО СТЕ ПО ДОБЪР ОТ НЕБЛАГОДАРНИЦИТЕ?? - НО НА РУСИЯ НЕ И ПУКА ОТ ВАС И ОТ МЕН, ЗАЩОТО ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА
цитирай
4. pando - POZDRAVLENIA
16.02.2016 19:50
Camarade!
цитирай
5. pando - Запада са ненадминати шампиони
16.02.2016 21:45
По лъжите и по провокациите...Там наистина са добри. Интернета им разказа играта,не могат да лъжат като преди...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kush11
Категория: Други
Прочетен: 352351
Постинги: 145
Коментари: 647
Гласове: 758
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930