Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2015 21:15 - Малко и за неполитическото бъдеще.
Автор: kush11 Категория: Други   
Прочетен: 4650 Коментари: 5 Гласове:
10

Последна промяна: 30.12.2015 13:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

По отпечатъци върху скалните брегове е установено, че нивото на световния океан се е променяло с амплитуда около 200 метра между ледниковите периоди и тия на затопляне на климата.Очаква се до 2100 година океанът да се вдигне с 9 метра и много държави просто да останат под водата. Ако на това сега му казваме "велико преселение", какво ли ще е тогава.


image

image


Геолозите не престават да прогнозират възможните последици от глобалното затопляне. Сп. "Нешънъл джиографик" задава въпроса, ако под въздействие на високите температури се стопи целият лед на Земята, какво ще се случи с нашата планета. Те изчисляват възможните последици и предлагат
интерактивна карта, на която нагледно показват каква ще е съдбата на всеки отделен континент, предаде БТА.   Първо, ако се стопят ледовете, нивото на световния океан ще се покачи приблизително с 65 метра. Средната температура ще се увеличи от 14 на 26 градуса. В Северна Америка под вода ще се окажат атлантическото крайбрежие на САЩ, включително Флорида, бреговете на Мексиканския залив. Под вода ще е голяма част от Калифорния. В Латинска Америка ще бъдат потопени столицата на Аржентина Буенос Айрес, както и крайбрежията на Уругвай и Парагвай. Африка в значителна степен ще остане незасегната. Голяма част от континента ще стане обитаема. В Египет в резултат на покачването на нивото на водата в Средиземно море ще пострадат древните градове Александрия и Кайро. Ще бъдат унищожени много от известните забележителности на Европа. Ще изчезнат Лондон и Венеция. Под вода ще са Холандия и голяма част от Дания. В Азия водата ще залее територии, на които днес живеят около 600 милиона китайци. От лицето на Земята ще изчезнат Бангладеш и крайбрежните райони на Индия. Що се отнася до Австралия, там топенето на ледовете ще доведе до образуване на море в центъра на континента. Под вода ще са огромни крайбрежни райони, където сега живее над 80 на сто от населението. А Антарктида ще е напълно неузнаваема. Еколозите твърдят, че процесът на топене на ледовете зависи от редица фактори. Сред тях е скоростта на нарастване на концентрацията на парниковите газове в атмосферата. Сп. "Нешънъл джиографик" твърди, че повод за огромно безпокойство за днешните земни жители няма. Процесът на топене на ледовете се следи от специалистите по цял свят. Според тях, за да се разтопят всичките ледове на Земята, ще са необходими около 5000 години.

Редактор: Яна Баярова

  Това е най-старото дърво в света. То е на цели 9500 години image

Снимка: Лейф Кълман

Най-старото дърво в света е норвежки смърч на цели 9500 години! То е кръстено Old Tijkko (на сибирското хъски на професор Лейф Кълман) и продължава да расте в Швеция. Открито е през 2004 г. от Кулман – професор по физическа география в университета на Умео. Възрастта на дървото пък е определена с помощта на въглеродно датиране.

„По време на ледниковата епоха морското равнище е било със 120 метра по-ниско от днешното. Много от земята, на която днес се намира Северно Море (между Англия и Норвегия), е била гора по онова време“ – разказва проф. Кълман.

Ветровете и ниските температури са превърнали Old Tjikko в „своеобразен бонсай… Големите дървета не могат да достигнат толкова преклонна възраст.“

image

Снимка: Карл Бродовски

image

Снимка: Carkrull

image

Снимка: Патри Квист

image

Снимка: Петер Рибак


www.obekti.bg/zemya/tova-e-nay-staroto-drvo-v-sveta-e-na-celi-9500-godini
 



Тагове:   затопляне,   глобално,


Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - Ако прекалено започнем да досаж...
29.12.2015 21:31
Ако прекалено започнем да досаждаме с глупостта си на майката Природа,
тя ще ни унищожи. И правилно.
цитирай
2. kush11 - Какви са тия зверски наводнения, ...
29.12.2015 21:36
Какви са тия зверски наводнения, торнада и пожари посред зима. Ненормална работа или поне не такава с която сме свикнали.
цитирай
3. vencivaleri1951 - Куш
30.12.2015 14:04
С наступающим новь! м годом!

Желая ти здраве и касмет!
цитирай
4. kush11 - С наступающим новь! м годом! ...
30.12.2015 15:22
vencivaleri1951 написа:
С наступающим новь! м годом!

Желая ти здраве и касмет!


Благодаря, и на теб!
цитирай
5. django - "По отпечатъци върху скал...
02.01.2016 12:21
"По отпечатъци върху скалните брегове е установено, че нивото на световния океан се е променяло с амплитуда около 200 метра между ледниковите периоди и тия на затопляне на климата."

Дали не е от потопа?

"Най-старото дърво в света е норвежки смърч на цели 9500 години!"

Грешка. Най старото дърво не е на повече от 4000 години. Дърсвесните видове много често формират повече от един пръстен през годината. Което означава че броят на техните пръстени не можем да определим реалните им години.

Вселената съществува заради интелигентният живот в нея. Нейното същестуване няма смисъл, ако интелигентни същества не контролират тази физическа среда и ако тя не им служи.

Физическите закони, константи и фундаментални сили, които са заложени в момента на сътворяване на вселената от Творецът, имат задачата да поддържат първоначално установеният порядък в нея за известно време, като ограничават еднопосочната ентропия в опеделени граници. Няма физически процеси които могат да предизивкат самоволно нарастване на първоначано установената информация във вселената и никой не е в състояние да даде пример за таква самоволно нарастване на инфорацията (порядъкът) в нея.

Нашият емпиричен опит ни казва, че всички материални обекти във вселената губят своята структурна цялост и фунционалност с времето поради еднопосочната ентропия. Това е причина всички материални блага създадени с помощта на интелекта и физическите усилия на човека, чрез контролирано използване на материя и енергия по предварителен замисъл и технология, да се нуждаят от регулярна интелигентна поддръжка.

Комунизма е богоборство и беззаконие. Не знам дали го осъзнаваш? Няма смисъл да ни вкарваш от една крайност в друга, защото крайностите са от лукавият. Хората нямат друга реална алтернатива освен пътят, който ни е посочил Божия Син. Няма и друг закон който да осигури ред, справедливост и просперите в едно общество и щастие за хората, освен Божият закон, защото любовтта изпълнява законът Му. Любовта и истината са основата на живота. Ти самият си декларирала че мчесто мразиш ближният, но дали обичаш истината?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kush11
Категория: Други
Прочетен: 352136
Постинги: 145
Коментари: 647
Гласове: 758
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930